• default color
  • green color
  • red color

Marijampolieciai

Tuesday
Jun 02nd
Reklaminis skydelis
Pradžia Naujienos Virtuvė Indiška virtuvė. Daržovių ir sūrio curry
Indiška virtuvė. Daržovių ir sūrio curry PDF Spausdinti Email
Penktadienis, 27 Lapkritis 2009 08:15

DARŽOVIŲ IR SŪRIO CURRY (Patiekalas 3-4 žmonėms, gaminamas 30 minutes ).

Varškės sūris Palaak Paneer yra yra labai svarbus baltymų, kalcio šaltinis vegetarinėje virtuvėje. Patiekalai su sūriu turi būti aštresni, kadangi sūris gali sukelti gleivių gamybą ypač Kapha žmonėms, Vata žmonėms jis gali būti per šaltas, gero apetito Pita žmonėms yra labai maistingas ir kaloringas patiekalas.

Žemiau pateiktas daržoves galima varijuoti, vienas išimti, kitas pridėti:

- 1-2 nuluptų, kubeliais supjaustytų baklažanų;

- 450 g nuplautų ir nuvalytų ir supjaustytų šviežių špinatų;

- 1 salieras supjaustytas kartu su lapais

- 1-2 cukinijos supjaustytos

- 2 morkos, supjaustytos

- 900 g apiplikitų, nuluptų ir supjaustytų pomidorų

- 250 g šviežio ir kietesnio varškės sūrio be priedų (rokiško ar Dvaro)

- 250 g šviežios grietinės

- 5 šaukštai ghee arba sezamo aliejaus

- 2 ½ šaukštai ir daugiau šviežios imbiero šaknies sutarkuoti

- 1-2 sugrūsti džiovinti anštiniai pipirai (čili be sėklyčių)

- 1 šaukštelis kumino sėklų

- 1 šaukštelis kalendros sėklų

- 1 arb. Š. Maltos kalendros

- 1½ arb š. Maltų kmynų

- 2 arb š. Kurkumos (ciberžolės)

- 1 ½ š. Curry miltelių

- 1 ½ arb š. juodųjų pipirų

- ½ arb š. raudonojo pipiro miltelių

- ½ š. Asafetidos

- 1 puod vandens arba pagal skonį ir situaciją

- 1 arb š. Rudojo cukraus

- 2 ½ arb. Š. Druskos

- 1½ arb š. Garam masalos paskaninimui patiekalo gale

- 2 arb š. Citrinos sulčių išsunkti ant patiekalo

- petražolių ir kalendros lapelių garnyrui

Kaip gaminti:

* įkaitinkite ghee ar aliejų ir pakepinkite prieskonius, pradėkite nuo sėklų kmyno ir kaledros, palaispniui dėkite visus miltelinius prieskonius ir kurkuma pačiame gale, nesudeginkite, galite įpilti truputėlį vandens

* įdėkite imbierą, česnaką ir pakepinkite 1-2 min

* sudėkite porus ir salierus, pakepinkite; sudėkite morkas ir pakepinkite;

* sudėkite baklažano kubelius ir pakepinkite atsargiai, kol suminkštės ir išsiskirs sėklos

* jei baklažanas sausokas, įdėkite keletą šaukštų vandens palaipsniui

* sudėkite pomidorus ir pakepinkite 1-2 min;

* sudėkite špinatus, užpilkite vandeniu (jau karštas turėtų būti)

* sumaišyti ir ant silpnos ugnies kepinti, uždengti

* sudėkite grietinę;

* vėliau įdėti cukiniją, kad neištežtų

* 10 min, kol baklažanai ir kitos daržovės suminkštės

* Jei reikia, dar pavirkite pagal situacija apie 10 min, kol padažas bus tirštesnis ir daržovės labiau įsisunkusios,

* Gale sudėkite kubeliais supjaustytą varškės sūrį ir uždenkite, kad sūris apkeptų, aptirptų ir įsigertų į prieskonius ir daržovių padaža/sultis;

* paskaninkite cukrumi, druska ir garam masala, išmaišykite

* Valgyti su basmati ryžiais ir čapati duona

 

 

 
Taip pat skaitykite
  • Pause
  • Previous
  • Next
1/3
Marijampolės miesto vietos veiklos strategijos įgyvendinimas įgauna pagreitį: paskelbtas III kvietimas teikti projektinius pasiūlymus (0)

Dar 2019 metais asociacijos „Marijampolės miesto vietos veiklos grupė“ įgyvendindamas projektas „Marijampolės miesto vietos plėtros strategijos įgyvendinimo administravimas“ įgavo pagreitį.

daugiau..
 

REKOMENDUOJAME PROFESIONALUS

Reklaminis skydelis

Rekomenduojame

Reklaminis skydelis

Marijampolės Miesto Meniu

Reklaminis skydelis

Kinas Marijampolėje

 

SPINDULIO KINO TEATRE VASARIO 22–28 DIENOMIS

Didžiojoje salėje:

Parkas GYVAI

 

PARKAS GYVAI 2016

Parkas gyvai sugrįžta į Marijampolę!

Orai

Orai, orų prognozė Marijampolėje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

 Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Palangoje - Orai24.lt

Reklama

 

 

 

 

 


JŪSŲ LAIŠKAI

Parašykite mums

Foto galerija


Teisinė pagalba