Kaip iškepti paukštienos krūtinėlę, kad būtų sultinga ir sykiu apskrudusi? Vienas patikimas būdas – kepti kepimo maišelyje orkaitėje. Pabaigoje maišelį tereikia prakirpti ir keletą minučių paskrudinti krūtinėlės paviršių.
Reikės:2 paukštienos krūtinėlių,1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,žiupsnelio druskos,žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų,truputėlio maltos aitriosios paprikos, truputėlio maltų juodųjų pipirų,kepimo maišelio.
Salsos padažui reikės:laimo sulčių pagal skonį,1 arbatinio šaukštelio cukraus,žiupsnio druskos,1-2 pomidorų,mažo svogūno,truputėlio maltos aitriosios paprikos,mažos saldžiosios paprikos.
Kaip gaminti * Sumaišykite kvapiuosius, juoduosiu pipirus, aitriąją papriką ir aliejų. * Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite pipirų ir aliejaus mišiniu, užberkite šiek tiek druskos. Sudėkite į kepimo maišelį, jį sandariai užriškite, įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į 180-200 laipsnių orkaitę. Paukštienos krūtinėlę be kaulo ir įdaro pakanka kepti 15 min. Jeigu turite termometrą kepsnių temperatūrai matuoti, naudokitės juo. Kai krūtinėlės centre temperatūra 75-78 laipsniai, galima ją jau traukti lauk iš orkaitės. Kad krūtinėlė apskrustų – maišelį prakirpkite ir dar 3-5 minutes mėsą palikite orkaitėje. Ištraukus keletą minučių palikite krūtinėles pastovėti – vos ištraukus ir prapjovus išbėga daug mėsos sulčių. * Iš nuplautos paprikos pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus supjaustykite kubeliais. * Svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Daržoves suberkite į dubenį. Užberkite aitriąją papriką, druską, užpilkite laimo sultis ir išmaišykite. Patiekite su paukštiena ir žalumynais.
Verta žinoti Ant daržovių skanu užberti kalendros lapelių. O vietoj maltos aitriosios paprikos galima naudoti smulkiai sukapotą šviežią aitriąją papriką. Toks daržovių patiekalas vadinamas salsa.

|